Storby, Wildlife & Bounty

 

Tag med på en fantastisk naturoplevelse gennem hjertet af Borneo. Ét af de få steder i verden, hvor du stadig kan opleve den vilde natur! Turen starter i én af Asiens mest interessante byer,  Kuala Lumpur, hvor vi blandt andet byder på en guidet sightseeing.

En kontrast til Metropolen Kuala Lumpur er rejsens næste stop; byen Sandakan i det østlige Borneo. Vi tager nemlig herfra på en intens og spændende River Safari ind gennem porten til Verdens Ældste Regnskov, hvor vi bl.a. kommer tæt på Borneos unikke orangutanger, næseaber og næsehornsfugle. Med vores lokale guider vil vi også få mulighed for at spotte næsehorn, elefanter, krokodiller og meget mere - i ét af de største “wildlife” områder i Borneos jungle.

Efterfølgende går turen til Danum Valley, som er en million år gammel regnskov. Her bliver I èt med naturen, der gennem en vandretur, giver jer mulighed for at spotte de vilde dyr, samtidig med at I bevæger jer i den naturlige fauna. Området her er hjemstedet for det kendte Sumatra næsehorn og utallige af fuglearter, samt andre eksotiske dyrearter. Der er også mulighed for at trekke til vandfaldet, hvor man kan tage en forfriskende dukkert i de naturlige pools.

Endestationen - en ægte bounty ferie på Gaya Islands lækre hvide sandstrande og turkisblå hav.

Fra pris 29.995,- pr. person (i delt dobbeltværelse)

Dagsprogram:
Dag 1-2: Afrejse Danmark / Ankomst Malaysia
Dag 2-4: Kuala Lumpur -  Tvillingetårne og Chinatown
Dag 5: Kuala Lumpur - Sandakan
Dag 6-7: Orangutanger - Kinabatangan
Dag 8: Kinabatangan  - Safari op ad floderne
Dag 9: Danum Valley
Dag 10: Vandringen i regnskoven
Dag 11: Danum Valley - Gaya Island
Dag 11- 16: Gaya Island
Dag 16: Hjemrejse

Rejsens højdepunkter:
- Privat arrangeret sightseeing i Kuala Lumpur
- Se orangutanger i Sepilok Orang Utang Rehabilitation Center
- Vandreture i en million år gammel regnskov
- Opleve dyrelivet i Sukau - herunder elefanter, krokodiller og næsehorn
- Afslapning på det luksuriøse 5* Gaya Island Resort 

DAG 1: Afrejse Danmark/ Dag 2: Ankomst Malaysia 
I flyver fra Danmark til Kuala Lumpur via et stop i enten Dubai, Doha eller Singapore. Der er mulighed for stop-over en dag eller mere i én af de nævnte byer.Ved ankomsten til Kuala Lumpur, vil I blive mødt af vores engelsktalende repræsentant, som vil byde jer hjertelig velkommen til Kuala Lumpur - som har lidt af hvert at byde på. Herfra køres I til jeres hotel for de kommende dage, mens I skal nyde én af Asiens mest interessante byer.
DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR - Tvillingetårne & Chinatown
Kuala Lumpur er kendt for verdens højeste tvillingetårne og for at være en multikulturel storby, hvor indiske- og buddhistiske templer ligger side om side med kirker og moskeer. Samtidig er det én af de mest moderne byer i hele Asien. Vi har arrangeret en sightseeing, for at få et overblik over byen og dens seværdigheder. Her vil I høre historien om, hvordan byen blev grundlagt af 87 kinesiske minearbejdere på en lille mudret flodbred for blot 150 år siden, til i dag at være én af klodens mest intense byer med et væld af shoppingmuligheder. Med din private guide oplever du Chinatown Open air Bazaar, Twin Towers, Sultan Abdul Samad Building og meget mere.
Vi kan anbefale en middag i restauranten på toppen af KL Towers, hvor du kan opleve toppen af bygningen rotere sig, mens du spiser, og samtidig opleve hele den smukke Metropol i fugleperspektiv i knap 400 meters højde. Bestil den hos os, så booker vi et godt bord med udsigt.
DAG 5: KUALA LUMPUR – SANDAKAN
Hele formiddagen er til fri disposition, indtil I tjekker ud af hotellet. I siger nu farvel til Kuala Lumpur og begiver jer mod lufthavnen, hvorfra I flyver til Sandakan på Borneo. I Sandakan vil vores repræsentant hente jer i lufthavnen, og køre jer til jeres hotel. Sandakan var indtil 1963 hovedstaden i Nord Borneo, som var under britisk krone og en gammel engelsk koloni, med eget flag og egen møntfod, som flere indbyggere i dag stadig vil kunne huske, indtil det i 1963 blev en del af Malaysia. Byen er indgangsporten til de mange jungle og adventure aktiviteter samt fantastiske wildlife oplevelser i Sukau og Danum Valley og længere mod sydvest regnskoven, som tiltrækker rejsende fra nær og fjern.
DAG 6 -7: ORANGUTANGER – KINABATANGAN
Efter morgenmaden starter turen i Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre, som ligger midt i hjertet af over 4000 hektar jomfruelig regnskovsområde. Det bedste tidspunkt, at opleve orangutangerne er ved fodringen, hvilket sker ca. kl. 10:00. Der er en 10 minutters let gåtur gennem junglen, for at nå til centeret. Det er netop ved fodringen, at man kommer tættest på de søde orangutanger. Der vil være rig mulighed for at forevige denne oplevelse. Efter overværelsen af fodringen, går vi tilbage til Sandakan Jetty, hvorfra vi skal på en halvanden times sejltur op ad Sabahs længste flod Kinabatangan River og mangroven, dybere ind i regnskoven. Her er der mulighed for at spotte verdens største reptil; saltvandskrokodillen, adskillige abearter, små kolonier af elefanter, der kommer til floden for at drikke, Sumatra Næsehorn, den store Næsehornsfugl og meget mere. Overnatning Abai Jungle Lodge.
 • Sepilok Orang Utang Center

  Sepilok Orang Utang Center

 • Sunbears i Sepilok

  Sunbears i Sepilok

 • Abai Lodge

  Abai Lodge

 • Rivercruisekinabatangan

  Rivercruisekinabatangan

 • Naesehornsfuglen

  Naesehornsfuglen

 • Solnedgang i Sukau

  Solnedgang i Sukau

 • Gibbonabe

  Gibbonabe

 • Pygmyelefant

  Pygmyelefant

 • Kinabatangan Riverside Lodge

  Kinabatangan Riverside Lodge

 • Makakaben

  Makakaben

 • Proboscisaber

  Proboscisaber

 • Saltvandskrokodille

  Saltvandskrokodille

 • Havoern

  Havoern

DAG 8: KINABATANGAN - SAFARI OP AD FLODERNE
Vi bliver vækket til lyden af legende gibbonaber og skræppende næsehornsfugle. Efter en tidlig morgenmad er vi klar til et river-cruise, mens vi igen sejler op ad Kinabatangan River og Kelenanap Ox-Bow Sea for at opleve mere af det fantastiske wildlife. Om eftermiddagen (efter frokost på lodgen) fortsætter vi vores wildlife-safari ind gennem junglen, af én af de mange mindre bifloder til Kinabatangan River. Færdslen på disse floder er ofte roligere, hvilket som regel medfører, at dyrelivet her er endnu mere unikt. Efter aftensmaden på lodgen er der mulighed for at tilmelde sig en Nightlife-Wildlife Safari ind gennem regnskoven, som bliver endnu “vildere” efterhånden som mørket falder på. Helt nye dyrearter kommer til og krokodillerne jager. En spændende oplevelse! Overnatning Kinabatangan Riverside Lodge.
DAG 9: DANUM VALLEY
Tidlig morgen, er der transfer til Lahad Datu, hvor bådene lægger til, og resten af turen i regnskoven vil her fra foregå på landjorden. Vi kører nu de næste knap 100 km ind gennem regnskoven og kakaoplantager. Turen ender ved Borneo Rainforest Lodge, beliggende ved Danum River ved kanten til den uberørte regnskov.I området omkring lodgen er der et overflødighedshorn af flora og fauna. Her er der mulighed for at spotte det sjældne Sumatra Næsehorn, asiatiske elefanter, leoparder, orangutanger og meget mere. Der er mulighed for at få nogle helt fantastiske oplevelser om eftermiddagen i området, hvor man kan gå på opdagelse. Om aftenen vil naturguiderne fortælle jer om én af verdens største fødekæder, og én af de ældste regnskove i verden. Hvis vejret tillader det, tager vi på natsafari i området, mens vi spotter de vilde dyr. Overnatning i Borneo Rainforest Lodge.
DAG 10: VANDRING I REGNSKOVEN
Solen stiger langsomt til vejrs over Borneos tykke og urgamle træer, mens vi står op sammen med junglen. Langsomt forvandles nat til dag, som både kan ses og høres. Vi tager på fugle-ekspedition, for at se og opleve nogle af Borneos farvestrålende fugle. Hele dagen bruger vi til at gå på opdagelse med lokale naturguider for at spotte både fugle og pattedyr. På vejen til en forfriskende dukkert under et brusende vandfald, passerer vi gamle, arkæologiske begravelsespladser. Om eftermiddagen ender vores rute ved en canopy walk, hvor vi ad gangbroer højt oppe under træernes kroner, ikke alene kommer helt op til, hvor fuglene bor, men også oplever regnskoven, set fra deres vinkel.
DAG 11: DANUM VALLEY - GAYA ISLAND
Efter morgenmaden, kører I tilbage til Sandakan for derefter at flyve til Kota Kinabalu for at tilbringe de sidste dage på bounty øen - Gaya Island. Øen befinder sig midt inde i en marinepark, ved kysten ud for Kota Kinabalu, og er smukt omkranset af atoler, koraler og mangrove. På øen har vi Gaya Island Resort, som ligger op ad en bjergskråning omgivet af urgammel tropisk regnskov. De 120 villaer er bygget af naturens materialer og er indvendig elegant dekoreret, så det glæder både krop og sjæl. Det er netop det resortet ønsker at tilbyde sine gæster- velvære, afslapning, forkælelse og nydelse for krop og sjæl.
DAG 11 – 16: Gaya Island
Resortet byder på lidt af hvert, såsom dét turkisblå hav, de hvide sandstrande, muligheden for at tage på dykkerture, snorkle, udforske øen i kajak eller slappe af på stranden. For golfinteresseret, kan Sutera Harbour Resort Golf & Country Club anbefales. Her kan man spille golf på en 27- hullers golfbane både om dagen og aftenen, dette med det fantastiske smukke hav som kulisse. For de små byder resortet på halv dags programmer med forskellige aktiviteter. Programmet er velegnet til børn mellem 4- 12 år. Vil man gå på opdagelse i regnskoven og opdage det botaniske reservat, kan man få arrangeret en guidet tur. For dem der gerne vil slappe af, er det muligt at dyrke yoga, meditation eller få en spa behandling i rolige og fredelige omgivelser.

PRISEN INKLUDERER:
- Fly Danmark - Malaysia t/r
- 3 nætter i Kuala Lumpur -  inkl. morgenmad
- City tour i Kuala Lumpur
- 1 nat i Sandakan - MY Nature Resort 3* inkl. morgenmad
- 6 dage/ 5 nætter Wildlife Safari ( med helpension, 4 x flodsejlads, 2 x night walk, 3 x jungle trekking og 1 x treetop canopy walk)
- 5 nætter Gaya Island Resort 5* inkl.morgenmad
- Bådtransfer Kota Kinabalu jetty - Gaya Island jetty t/r
- Alle transfer lufthavn - hotel t/r
- 3 indenrigsfly
- Rejsegarantifond bidrag

PRISEN INKLUDERER IKKE:
- Gouda årsrejseforsikring
- Sygdomsafbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)
- Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”